A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Menü

Japán öntvény teáscsésze, fekete - 0,1L

Ár:
2.675 Ft
2.185 Ft (1.720 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 18%
Az akció időtartama:
2019. 04. 12. - 2020. 12. 31.
Cikkszám: TEABGR11121
Elérhetőség: Raktáron
Japán öntvény teáscsésze, fekete - 0,1L
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Menny.:db
Maximálisan rendelhető mennyiség: 17!

Ingyenes szállítás

                                                   

 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

Leírás és Paraméterek

A japán teakultúra

Egy kis teatörténelem

A legenda szerint a teát a véletlennek köszönheti az emberiség. Mintegy 5000 évvel ezelőtt Szen Nung kínai császár forrásban lévő ivóvízébe pár illatos levelet sodort a szél, amelyek kellemes ízt adtak az italnak. Európába a XVII. század során jutott el e napjainkban is közkedvelt ital.

A teázás, mint szertartás
Japánban a mai napig is élő teaszertartás a kínai zenbuddhizmus megjelenésével együtt fejlődött ki a XII. század folyamán. Eisai zenbuddhista pap teáról szóló röpiratában kínai tapasztalatain alapuló elveket írt le. A tea az egészség megőrzésének eszköze. Mivel az egészség az öt legfontosabb szerv (szív, tüdő, máj, lép és vese) összhangjában rejlik, és minden szervnek van egy ízbeli "kedvence", így a szívé amely uralkodó a szervek között a keserű, így ha teát iszunk, akkor a szívünk erősödik, és egész testünk mentes lesz a betegségektől.
A japán teaszertartáshoz elengedhetetlenül hozzátartozott a teaház; ez a japán kertnek (amely nem virágokból, hanem az eszményi természetet, így a hegyeket és vizeket szimbolizáló kövekből, hidakból állt) fontos részét alkotta. általában a kert végében elhelyezkedő, magányos pavilon volt. Nem nagyméretű, hiszen a szertartáson sohasem vett részt sok ember, a teamester rendszerint 35 vendéget hívott meg. Ablakai magasan helyezkedtek el, hogy ne zavarja a teázókat a kilátás. Padlóját gyékény borította, ezen ültek a vendégek. A teaszoba legfontosabb része az a falfülke volt, amelyben buddhista kalligráfiát tartottak. Előtte mindig virágot helyezetek el, így született meg az ikebana.

A teaházban padlóba süllyesztett parázstartó felett, üstben forrt a víz, amelybe vasdarabkákat raktak, hogy mozgásukkal egy távoli vízesés hangjára emlékeztessenek. A teáscsészébe porrá őrölt zöldteát rakott a teamester, majd erre öntötte a vizet fa merítőkanállal, végül bambuszseprővel felkeverte. A tea elfogyasztásának is megvoltak a rituális szabályai. Nem illet gyorsan felhajtani az egész csészével, három lassú kortyot írt elő a szertartás. A teázás egyfajta kivonulás volt a mindennapi életből, egyszerre jelentett békés meditálást és könnyed csevegést.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés