A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Menü

Hario Drip Decanter 1-4 csészéhez 700 ml

Ár:
9.467 Ft (7.454 Ft + ÁFA)
Cikkszám: CFFDRPP111124
Gyártó: Hario kávékészítő kellékek

Drip Decanter a Hario-tól - egy jól átgondolt, elegáns és rendkívül könnyen használható alternatív kávékészítő eszköz.

- Az akció a készlet erejéig tart!

Átlagos értékelés: Nem értékelt
NEM KAPHATÓ!
Kifutás dátuma:
2020-05-30

Ingyenes szállítás

 


 

 

 

 

 

Leírás és Paraméterek

A Drip Decanter a HARIO-tól egy jól átgondolt, elegáns és rendkívül könnyen használható termék, amellyel pár perc alatt egy igazán izgalmas, aromákban gazdag forró kávét tudunk készíteni. A papírfilterbe helyezett õrleményt forró vízzel öntjük le, amibõl szép lassan az alatta lévõ üveg kiöntõbe csepeg le a kávé.
 
 
 
Az eszköz teteje egy speciális kialakítású 02-es V60 Dripper, ami a készítés után könnyen kiemelhetõ. Kúp alakú kialakításának köszönhetõen az õrlemény vastagabb réteget alkot, mint egy hagyományos filterfõzõben. Az õrlemény felületére körkörösen öntött víz minden oldalról a középpont felé áramlik, javul az õrlemény extrakciója, így gazdagabbá teszi a kávé ízét. A speciális bordázat miatt a HARIO papírfilter (a perforáció mentén történõ behajtása után) tökéletesen illeszkedik a tölcsérbe. Elõáztatáskor ezekre a bordázatokra tapad a filter, ami ezáltal nem hajlik, mozdul el. Kávékészítés után a filter a használt kávéval együtt egy mozdulattal kiemelhetõ, ezért a tölcsér mosogatást nem igényel - csak egy gyors öblítést. A tölcsér alja egy kúp alakú üveg, ami a nyakánál egy szilikon gumival lett ellátva a könnyû kezelhetõség érdekében. Ezt egy gombbal elég lepattintani és az üveg mosogatógépben is mosható.
 
 
 
A Drip Decanterrel lehetõségünk nyílik arra, hogy több adagnyi (akár 500 ml) kávét készítsünk, majd ugyanabban az eszközben szolgáljuk fel. Az eszköz 1-4 kávé készítésére alkalmas, de ajánlott 2-3 csésze készítéséhez használni, mivel leginkább így jönnek ki az ízek.
 
 
 
A csomag tartalma:
 
-V 60 Dripper (02) fekete mûanyag
 
-Decanter üveg
 
-Szilikon védõgumi 
 
-10 db papírfilter
 
 
 
A Drip Decanter használata: 
 
1.)     A V60 Dripper tölcsért helyezzük bele az üveg Decanterbe.
 
2.)     Egy papírfilternek hajtsuk be a perforált szélét és helyezzük szétnyitva a tölcsérbe.
 
3.)     Forraljunk frissen tisztított, lágyított vizet. Ebbõl kb. 100 ml-t körkörös mozdulatokkal öntsünk a tölcsérbe, hogy a papír jó alaposan átázzon. Ez azért fontos, mert a papír ilyenkor megszívja magát a lehetséges maximális vízmennyiséggel, így a kávé átszûrésekor a lehetõ legkevesebb értékes anyagot fogja meg. Legalább annyi vizet öntsünk a filterre, hogy az rátapadjon a tölcsér belsejére, annak mintázata ilyenkor „átüt” a papíron.
 
4.)     Ezáltal az átfolyó víz a Decanter üveget is elõmelegíti. Fontos, hogy ezt vizet az õrlemény kiáztatás megkezdése elõtt távolítsuk el.
 
5.)     Kávé: Lehetõség szerint világosabb pörkölésû, 100% arabika (filter-keverék vagy Single Origin) kávét használjunk. Õröljünk frissen, közepesen szemcsésre. Adagolás: 1 adagnál kb. 10g, 2 adagnál kb. 20 g (A szükséges mennyiségû õrlemény kimérését segíti a jelzés az adagolókanálban)
 
6.)     Víz: A vizet melegítsük kb. 90°C-ra vagy forraljuk fel és hagyjuk kicsit visszahûlni. Adagolás: 1 adagnál kb. 120 ml, 2 adagnál kb. 240 ml. Avíz egyharmadával (lassú, körkörös mozdulatokkal) kezdjük el a feltöltést, majd várjunk 30 mp-et. Ez idõ alatt az õrlemény megszívja magát, kicsit felhabosodik a felszíne.
 
7.)     A fél perces elõáztatás leteltével folytathatjuk a feltöltést ugyanolyan lassú és körkörös mozdulatokkal, mint ahogy eddig.
 
8.)     Ennek megfelelõen a kávé nagyjából 1,5-3 perc alatt fog lecsepegni.
 
 
 
Tippek:
 
Ha a készítés után pihentetjük, levegõzetjük 1-2 percig a kávét, aromái kibomlanak, így sokkal gazdagabb ízélményben lesz részünk.
 
 
 
Ha rögtön ízesíteni is szeretnénk, közvetlenül az õrlemény elõáztatása elõtt az elõmelegített Decanterbe töltsünk ízlés szerint (10-20ml) ízesítõ cukorszirupot, kevés nádcukrot vagy akár tejet, kávétejszínt. Ha valamilyen ízesítést alkalmazunk, a lecsepegett kávét mindenképpen keverjük össze.
 
 
 
A víz mennyiségét és hõfokát, az õrlemény finomságát és mennyiségét késõbb kedvünk és a használt alapanyag tulajdonságai szerint változtatgathatjuk attól függõen, hogy mennyire szeretnénk lazább vagy sûrûbb italt kapni.
 
 
 
A V60 használatához megfelelõ méretû és alakú papírfilter szükséges, amibõl a doboz 10 db-ot tartalmaz. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés