A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Menü

Blended whiskey

BLENDED WHISKY

A kevert whisky vagy blended whisky olyan whiskyfajta, aminek gyártásakor valamilyen határozottabb karakterű, általában üstben finomított whiskyhez lepárlóoszlopon finomított, többé-kevésbé semleges ízű whiskyt vagy gabonaszeszt kevernek. Ezt az alapelvet a kevert whisky európai uniós és egyesült államokbeli szabályozása jelentős különbségekkel valósítja meg. Az európai (például a skót és az ír) kevert whisky kizárólag olyan párlatokból állhat, melyek önmagukban is forgalmazhatók lennének whiskyként, és az import italok közül is csak ilyen adható el whisky néven.

Az amerikai blended whisky tartalmazhat akár teljesen semleges, általában (de nem feltétlenül) gabonából készült, érleletlen finomszeszt, illetve hozzáadott ízesítőket is, de az ilyen adalékokkal készült ital Európában nem kerülhet fogalomba whiskyként.

blended whisky fogalmát tágabb értelemben használják az egyféle whiskyből készült keverékekre is (például kevert malátawhisky vagy kevert gabonawhisky), ezek azonban nem tévesztendők össze a hagyományos kevert whiskykkel.

Minden Ami Bár - a BLENDED WHISKY Specialistája!

Rendezés:

Keresés